Iedere 100.000 kilometer die uw auto heeft gelopen zal uw distributieriem vervangen moeten worden

Indien u de distributieriem niet tijdig vervangt kan deze breken en ander schade aan uw auto veroorzaken. De motor van de auto kan vastlopen en dan bent u duizenden euro´s duurder uit. De levensduur van een distributieriem hangt af van uw rijstijl en wat de spanning nog is van de riem. Zelf distributieriem vervangen is een tijdrovende zaak en moet nauwkeurig gebeuren.

Zelf distributieriem  vervangen

Wanneer vervangen?

U kunt in uw instructieboekje zien wanneer de distributieriem het laatst vervangen is. Is dit niet terug te vinden dan moet u er van uitgaan dat na zo´n 80.000 tot 100.000 kilometer gereden te hebben de riem vervangen moet worden. Ook kan er een sticker onder de motorkap zitten, waarop de datum vermeld staat. Zijn beiden niet voorradig, neem dan contact op met een garage of dealer. Zelf distributieriem vervangen is een optie, maar een tijdrovende klus.

Monteren distributieriem

Indien u zelf distributieriem vervangen wilt beginnen, moet u online een nieuwe riem bestellen of bij een vakgarage gaan ophalen. Een distributieriem bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder de riem. Het systeem waar de riem op draait zit op een moeilijke plek en de riem vervangen duurt daarom wel even. Het is een nauwkeurige klus waar u de tijd voor moet nemen. Zelf distributieriem vervangen moet nauwkeurig gebeuren. De juiste riem en de juiste plaatsing. Bij zelf distributieriem vervangen kijkt u ook altijd naar de kleppen en naar de wwaterpomp. Het kan namelijk zo maar vorkomen dat deze ook vervangen dienen te worden.