Wanneer de distributieriem vervangen?

Wanneer distributieriem vervangenDe distributieriem is een belangrijke riem die in verbrandingsmotoren de overbrenging vormt onder andere de krukas en een of meerdere nokkenassen. Zonder deze riem zal de auto niet kunnen rijden en daarom is deze belangrijk. De riem heeft geen smering nodig en is lichter van gewicht, ook maakt de riem minder lawaai dan bijvoorbeeld een ketting of tandwielen.  Maar wanneer wordt de distributieriem vervangen? Hiervoor kijken we naar de gemiddelde levensduur van deze riem: 60.000 – 120.000 kilometer, maar het kan ook zijn dat de fabrikant voor de distributieriem een levensduur in jaartallen (bijvoorbeeld 10 jaar) heeft genoteerd.

Wanneer u niet zeker weet of uw distributieriem aan vervanging toe is, kunt u de fabrikant van uw auto raadplegen door langs te gaan bij de dealer. Zij kunnen dit voor u nakijken. Op de website van Peter Vink kan je ook een handige video terugvinden.

Wanneer distributieriem vervangen

Gevolgen wanneer de distributieriem niet wordt vervangen

Wanneer de distributieriem niet wordt vervangen is er een ernstig probleem. Deze riem lijd aan slijtage en zou daardoor kunnen breken. Als dit gebeurd dan heeft dit ernstige gevolgen voor de motor met hoge reparatie kosten. Wanneer de distributieriem wordt vervangen door een goede reparateur, kunt u er zeker van zijn dat u weer flink wat veilige kilometers kunt rijden.