Ditributieriem vervangen

Ieder automerk heeft in het onderhoudsboekje verschillende vervangingstijden voor het vervangen van de distributieriem staan. Gemiddeld geven de autofabrikanten een kilometerstand aan van rond de 90.000 km of na 60 maanden, wat het eerst behaald wordt. De prijs distributieriem vervangen hangt af van het type motor van de auto. In het onderhoudsboekje van uw auto zit een sticker met daarop een motorcode. De prijs distributieriem vervangen kunt u bij uw dealer opvragen met deze code en het bouwjaar van de auto.

Prijs distributieriem vervangen

Niet alleen de distrbutieriem vervangen

Het is niet onverstandig als u de dealer om de prijs distributieriem vervangen vraagt dat u meteen vraagt of dit inclusief waterpomp de span-en meelooprol is. Dit kost iets meer maar de waterpomp gaat negen van de tien keer kapot als de spanning van de riem af is geweest. Van de rollen kan een lager versleten zijn en dit bewerkstelligd extra snelle slijtage op u nieuwe distributieriem.

Voorkomen is beter dan genezen

De prijs distributieriem vervangen ligt beduidend lager als u deze op tijd vervangd en niet wacht tot hij bijna breekt. Bij preventief vervangen ligt de prijs distributieriem vervangen rond de paar honderd euro, bij breuk kost het u meer dan duizend euro.