Distributieriem ford focus

Wat?

De distributieriem zit in de verbrandingsmotoren, en zorgt voor de overbrenging tussen de krukas en de nokkenas(sen). De nokkenas regelt de kleppen, en om die regeling goed te timen is dus de distributieriem nodig.

Distributieriem vervangen ford- focus

Distributieriem vervangen ford focus

De distributieriem vervangen ford focus gebeurt in stappen. Om de distributieriem vervangen ford focus te realiseren, moet u eerst alles wat met uw luchtfilter te maken heeft verwijderen. Dit houdt in dat u de buizen die vanuit het zijscherm komen tot aan het deksel van de luchtfilter verwijdert. Eventueel haalt u het deksel eraf, maar dit is niet noodzakelijk, wel handig. Daarna moet u de waterpomppulley losmaken. Dit doet u door eerst alle schroeven los te maken met twee sleutels van tien. U draait alle schroeven los, maar nog niet helemaal eruit.

Om de multiriem te ontspannen, haalt u vervolgens uw dynamo los

De dynamo kan u herkennen aan de grijze kleur, en aan de spoel van elektrische draden die u ziet lopen. Aan de bovenkant van de dynamo ziet u een schroefje. Dit schroefje haalt u los, en als u dan het onderste schroefje losgemaakt hebt, kan je de dynamo naar u toe halen. Dit zal ervoor zorgen dat de multiriem niet meer onder spanning staat. Nu kan u zonder problemen de multiriem eraf nemen. Nu moet u de motor loshalen op de steun linksvoor. Er zijn twee bouten aanwezig die u losmaakt. U moet er wel op letten dat u uw motor kan vasthaken aan een brug of laten steunen op een krik. U kan nu de motor voorzichtig laten zakken waardoor u makkelijk aan de schroefjes van de krukaspulley kan. Deze krukaspulley moet u verwijderen door de 4 bouten los te draaien. Als u dit gedaan hebt, kan u de pulley gewoon verwijderen. Het systeem is vergelijkbaar bij vele andere Amerikaanse automerken, en is dus geen onbekende, ook bij ons.

Nu moet u de kap die om uw distributieriem loshalen

Dit doet u door de 2 boutjes aan de bovenkant, 2 boutjes aan de onderkant, 4 boutjes ertussen en 1 bout in het midden op de kap los te halen. U moet er wel op letten waar de korte en de lange boutjes uitkomen. Als u dit uitgevoerd hebt, moet u ervoor zorgen dat de stand van het nokkenaswiel en het krukaswiel correct blijft. Dit kan u doen door aan het wiel te draaien tot er een gaatje bovenaan zit, hier kan u een schroevendraaier in steken zodat het wiel niet meer kan draaien. Om de distributieriem vervangen ford focus volledig te beƫindigen, moet u de riem kunnen ontspannen. Dit doet u door het boutje die ook de kap bevestigd gedeeltelijk los te draaien. Op die manier zal de riem ontspannen en kan u ze er gewoon van halen en vervangen. Het terug ineen plaatsen van alle onderdelen gebeurt in exact de omgekeerde volgorde. U heeft distributieriem vervangen ford focus succesvol beƫindigd.